torstai 4. kesäkuuta 2009

Salkkarit hei, ihan oikeasti nyt!


Nyt kuuluu kummia Suomesta. Salattujen eläimien kevään päätösjakso Perutaan häät, perutaan yhteinen hautapaikka on ylittänyt uutiskynnyksen. Kyseisessä luokattoman raa’assa jaksossa murhataan raskaana oleva vaimo, terroristi räjäyttää kohutun Kentauri ravintolan ja kaiken kukkuraksi murhattu vaimo haudataan elävältä. Mannerheim elokuvan tekijät hei, tässä on teille produktion einekset, alle kymmenellä miljoonalla. Ja Unibet, parilla tonnilla mukaan.

Ja sitten suomalaiseen nopeaan ja rohkeaan päätöksentekoon. Koska tämä erittäin brutaali ja mauttoman väkivaltainen 22 minuuttinen selvästi aiheutti tositarinaan perustuvalla jaksollaan reaktioita, pitää viestintäviraston puuttua asiaan. Huolestuneet kansalaiset lähettivät pelonsekaista sähköpostia virastoon, ja itse viestintäministeri soitti MTV3:lle. Hyvä näin, ja niille kaikille vieläkään nukkumaan kykenemättömille loistavia uutisia: Viestintäministeriö saattaa jopa ehkä joskus jotenkin mahdollisesti ehdottoman epävarmasti ryhtyä todella vakaviin toimenpiteisiin, jotta kaikenlainen rankka väkivalta saadaan pois ruudusta:

"Viestintävirasto valvoo televisio- ja radiotoimintalain ja ikärajojen noudattamista, mutta ei oma-aloitteisesti. Katsojien on hyvä kertoa kokemuksistaan virastolle, jolloin virasto voi tutkia asiaa ja pyytää lausuntoa valtion elokuvatarkastamolta. Se jälkeen voidaan tehdä kannanotto ja mahdollisesti paheksua lapsille sopimattoman ohjelman esittämistä väärään aikaan", Aula sanoo.” – HS.fi

Kannattaa varmaan Maikkarilla alkaa jo valmistautumaan. Mahdollinen paheksuminen saattaa pudota jonain kauniina joulukuisena päivänä postiluukusta. Siinä lähtee toimitusjohtaja Karhuvaaralta ja draamapäällikkö Harmalta muutamaksi viikoksi yöunet, niin kuin niin monelta suomalaiselta lähti paheksuttavan jakson jälkeen. Ja ajattele, jos syyskauden viimeinen jakso ennen joulutaukoa on taas järkyttävän rankka ja täynnä testosteronia läikkyvää väkivaltaa? Taas joutuu Suvi lähettämään kirjeen Maikkarille.

Ja taas joutuu moni päivittelemään. Ja taas ei ole suomalaisten elämä helppoa. Mutta, ei ole Serranon perheen elämäkään aina helppoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti